Родената в Нигерия суперзвезда на UFC в средна категория Израел Адесаня (24-3), който се бие за Нова Зеландия, се бори за рекорд. Победа над южноафриканеца Дрикус Дю Плесис (21-2) в неделя вечер в Пърт, Австралия, ще направи Адесаня първия трикратен шампион на UFC в историята.

Наблюдатели и фенове са развълнувани да видят завръщането на Адесаня в ММА, който най-накрая намира мотивация.

„Това, което ме мотивира, не е титлата или шансът да вляза в историята. Не съм се подготвял за всичко това. Подготвях се да вляза в октагона и да убия онзи пич отсреща. За това се подготвях. Познавате ме. Работата е там, че започнахте да се съмнявате в мен. Става дума за това, че започнахте да забравяте кой съм аз. И когато обезглавя този пич, всички вие ще бъдете като: "Йо, йо! Майко, мила! Това е същият пич. Как можах да забравя за него?"

Адесаня смята, че след загубата му от Шон Стрикланд хората се съмняват в него.

„Хората веднага забравиха всичките ми победи. Забравиха всички класики, с които им разказвах. Така че трябва да вляза в клетката и да им напомня за това. Да им го напомня така, че след боя да си мислят: "Как можах да сгреша толкова много? Как можах да повярвам, че Дрикус ще разкъса този пич точно както го направи с Уитакър или Дарън Тил по-рано. Искам да кажа, че е ясно, че този пич е съвсем различен звяр."