Идният уикенд UFC ще отиде „даун ъндър", тъй като промоцията се завръща в Австралия за PPV, изпълнено с регионални таланти и оглавено от апетитна битка за титлата в средна категория. Макар че на предстоящото PPV в Пърт за съжаление няма да участва бившият шампион Александър Вълкановски, любимият на феновете състезател в категория перо ще бъде до октагона. Той прогнозира зашеметяващ финал в главното събитие – Дрикъс дю Плеси срещу Израел Адесаня.

Въпреки че загуби с шокиращо решение от Шон Стрикланд и не се е бил почти цяла година, Волкановски очаква да види нова и подобрена версия на Израел Адесаня в Пърт.

Разглеждайки основната карта на UFC 305 чрез официалния си канал в YouTube, емблематичният състезател в категория перо се закани, че когато дойде моментът вратата на клетката да се заключи зад него, Адесаня ще бъде в отлична позиция да направи представление за вековете.

"Очаквам представяне от Израел Адесаня, истинско представяне като това, което видяхте в битката с Пауло Коста, когато той излезе и просто го направи по впечатляващ начин. Дрикус е много неудобен, неортодоксален и има неудобен стил, с който е много трудно да се справят хората, и сме виждали как неудобният стил на Стрикланд създаде проблеми на Изи, но това не се случва на Изи два пъти."

Бившият шампион на UFC твърди, че макар Адесаня вероятно да е бил "малко изненадан от защитния стил на Стрикланд“ в последния си двубой за титлата, той не очаква мълнията да удари два пъти в това отношение.

"Не мисля, че този път ще има някакви изненади... Той ще бъде готов - мисля, че Израел Адесаня ще направи такова представяне, при което ще получи луд финал, а това говори за нещо, защото Дрикус не е шега“.

Вярно е, че макар Дрикус Дю Плеси да е спечелил четири от седемте си двубоя в UFC с нокаут, включително впечатляващата победа с нокаут над Робърт Уитакър, южноафриканският боец всъщност има повече победи в кариерата си чрез събмишън (10), отколкото чрез нокаут (9).

"Имам чувството, че предстои нещо голямо, имам предвид голям финал - подчертавам истински Изи... Такъв тип финал, който ще видим, който ще бъде огромен и ще го върне там, където беше не толкова отдавна“, завърши Волкановски.