Мераб Двалишвили е новият шампион на UFC в категория муха. Той победи досегашният първенец Шон О'Мали (18-2) от САЩ в главното събитие на UFC 306 в Лас Вегас, САЩ. Грузинецът спечели по точки победата в „Сферата“ в Града на Греха.

В началото на мача Двалишвили упражняваше натиск без удари в продължение на доста време, като изчакваше подходящия момент, за да се приближи. В крайна сметка той се реши след три минути и веднага записа нокдаун. А след това и още един. Не можа да задържи О'Мали на земята.

Последва още един тейкдаун от грузинеца във втория рунд, този път в центъра на октагона. Той успя да покрие американеца на пода и да работи доста енергично в стил ground-and-pound. Американецът безуспешно се опитваше да удря с лакти, но преди гонга сам почти се хвана на "гилотина".

В края на трети рунд Шон О’Мали нанесе прав и коляно в главата на съперника. Далеч по-добър за грузинеца е четвъртата част. Минута след началото той събори американеца и контролираше почти до гонга за почивката, като нанасяше удари и лакти при всяка възможност.

В последния рунд О'Мали успя да удари грузинеца с фронтален удар в тялото, но Двалишвили успешно се спаси от още неприятности и в края на рунда отбеляза още един нокдаун. Съдийските оценки бяха 49-46, 48-47, 48-47 в полза на Двалишвили.

Това е 11-та поредна победа на грузцинеца, като преди това той победи трима бивши шампиони - Жозе Алдо, Питър Ян и Хенри Седжудо.

За О'Мали това беше втора защита на титлата, която той спечели през август миналата година, като нокаутира Алджамейн Стърлинг във 2-рия рунд. Първата си защита той направи през март, като взе реванша по точки срещу Марлон Вера.