Бившият шампион на PFL в тежка категория Бруно Капелоза получи 1 година наказание от американската антидопингова агенция USADA. Това всъщност е второто наказание, пред което бразилецът е изправен заради употреба на забранени вещества, след като получи 9 месеца наказание от Атлетическата комисия на Невада. През 2023 година той победи Матеус Шефел, но след това даде положителна проба за дростанолон и победата му беше отменена.

През април тази годинa USADA са го тествали в извън тренировъчен лагер и тестовете били положителни за кломифен и неговия метаболит дезетил-кломифен. Едногодишното наказание е максимално допустимото наказание въз основа на използваното вещество. Капелоза остава отстранен от битките до 17 април 2025 година.

USADA ръководи антидопинговата политика на PFL, която беше въведена след поредица от положителни тестове за допинг, засегнали сезона на промоцията през 2023 година. Бруно е с рекорд 15-7 (1) в ММА и е в серия от 2 поредни загуби. В своята последна битка той загуби от Вадим Немков през февруари тази година в Саудитска Арабия.

През 2021 година Капелоза спечели турнира на PFL в тежка категория.