ъководството на Абсолютния боен шампионат (UFC) потвърди, че въпреки случая със заразен с коронавирус ММА боец, турнирът UFC 249 ще се проведе в Джаксънвил (Флорида) тази нощ без публика, както бе планирано.

По-рано днес журналистът от ESPN Брет Окамото съобщи, че бразилeцът Роналдо "Жакаре" Соуза е заразен с COVID-19. Боецът трябваше да излезе тази нощ срещу Юрая Хол от Ямайка.

"Срещата между Соуза и Хол е отменена. Положителен тест за коронавирус е дал бразилецът и двама от членовете на неговия екип. Соуза и секундантите му нямат симптоми на COVID-19. Медицинската служба на UFC ще контролира здравословното им състояние и ще им предоставя помощ за лечението. Други заразени бойци няма. Турнирът UFC 249 ще се състои", се казва в заявление на UFC BJPenn.

Бразилецът наскоро заяви, че се страхува от коронавируса, но ще участва в турнира, тъй като се нуждае от пари. Главно събитие ще бъде боят между американците Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи. Първоначално съперник на Фъргюсън трябваше да бъде Хахиб Нурмагомедов, но руснакът се отказа заради пандемията от коронавирус.