Търпението на Майкъл Чандлър към Конър Макгрегър се изчерпва, след като ирландецът не успя да спази крайния срок на USADA за тестване за забранени вещества и допинг, за да може да се организира битката им тази година.

Макгрегър не е бил тестван от USADA от третото тримесечие на 2021 г. и трябва да премине шестмесечно тестване за наркотици на случаен принцип с официалния антидопингов партньор на UFC, преди да получи разрешение да се бие.

Чандлър и Макгрегър трябваше да се изправят един срещу друг тази година, но това изглежда все по-малко вероятно предвид статута на бившия световен шампион в две категории относно тестовете.

Последното платено за гледане събитие на UFC за 2023 г. е насрочено за 16 декември и така Макгрегър трябваше да се запише отново в програмата на USADA преди 16 юни, за да отговаря на условията да оглави бойната карта там.

Макгрегър обаче все още не е добавен в онлайн базата данни на USADA. Изливайки гнева си от ситуацията, Чандлър се обърна към социалните медии, за да отправи строго послание към съперника си.

„Добре, момчета, вие всички видяхте новините: Конър не е в USADA“, каза Чандлър. „Остават сто седемдесет и девет дни до 16 декември, когато е последната вечер на UFC за годината. И комично, USADA се появява на вратата ми днес, за да добави още сол в раната. Къде си, момче?“

Чандлър и Макгрегър наскоро приключиха снимките за последния сезон на Ultimate Fighter, който изправя и двамата мъже като треньори, преди да се изправят един срещу друг истински. Четвъртият епизод беше излъчен във вторник, в който Чандлър се премести с 4-0 пред Макгрегър в състезанието с победа за неговия ветеран в категория петел Тимур Валиев.