Адвокатът на жената, която обвини ММА боеца Конър Макгрегър в сексуално посегателство, критикува отговора му на обвиненията, заявявайки, че клиентът й няма да бъде „сплашван, засрамван или тормозен“.

Макгрегър, който очаква четвъртото си дете от приятелката си, категорично отхвърли обвиненията, че е принуждавал жената да прави орален секс с него и че се е опитвал да я изнасили.

Видеозаписи, които се появиха след инцидента, показват как Макгрегър води жената, чиято самоличност е скрита, в тоалетната. Ариел Мичъл, нейният адвокат, казва, че кадрите „показват какво е казал нейният клиент, че е била сексуално нападната от Конър Макгрегър в тоалетната.

Адвокатите на Макгрегър казаха, че кадрите подкопават първоначалното твърдение на жената, че той и неговите охранители са я принудили да влезе в тоалетната, добавяйки, че Макгрегър „приветства разследването, което той твърдо вярва, че ще покаже, че твърденията срещу него са неверни“.

Мичъл каза, че отговорът им не е изненада и е „стандартно изявление, което почти всеки насилник прави, когато отговаря на подобни обвинения“.

Видео се появи след обвиненията в момента, в който Макгрегър заведе своя обвинител в сексуално насилие в тоалетната по време на мач №4 между Маями Хийт и Денвър Нъгетс от финалите на НБА. На него се вижда неговият антураж от охрана, който пази вратата, докато двамата влизат вътре и затварят вратата след себе си.

В изявление в петък говорител на полицейското управление на Маями каза „Отделът за специални жертви на MPD разследва доклад, подаден в неделя, 11 юни 2023 г. Това е открито разследване, така че в момента не може да бъде разкрита допълнителна информация.“

На кадрите се вижда как Макгрегър излиза от тоалетната, след което се приближава до жената, хваща я за ръка и тръгва обратно към тоалетната. Тя го последва и те изчезват зад вратата. След това антуражът на Макгрегър от охранители блокира входа.

Адвокатите му казват, че кадрите подкопават първоначалното обвинение на жената, че той и охраната му са я принудили да влезе в тоалетната. „Адвокатът на ищеца сега промени историята си. Г-н Макгрегър приветства разследването, което той твърдо вярва, че ще покаже, че твърденията срещу него са неверни“.