Контузия на Брайън Ортега прекрати основната атракция на UFC по АВС 3, която се проведе в Ню Йорк тази нощ. Големият бой между Ортега и Яир Родригес наистина бе зрелищен, но завърши с технически нокаут за Родригес в категория перо. Благодарение на тази победа Родригес има открит път да предизвика шампиона в категорията Александър Волкановски.

В началото на мача Ортега тръгна да пресира и се отнесе доста от десните крошета от Родригес. Яир вкарва повечето значими попадения в началото. Ортега пое тежки удари от своя съперник.

Двамата се разделиха, след което Ортега отново опита събаряне и пренесе битката на земята. Родригес обаче му приложи ключ на ръката, което доведе до контузията за Ортега. Рамото му поддаде и така мача приключи в последните секунди на първи рунд.

Родригес спечели с технически нокаут. След мача той сподели, че е готов за реванш, но би предпочел шанс за титлата срещу Александър Волкановски. Ортега пък е в серия от 2 загуби и спечели само 1 от последните си 4 битки за UFC.