Световният шампион в тежка категория Анди Руис младши заяви желанието си да запази титлите на IBF, WBA, IBO и WBO. Американецът с мексикански произход излиза в мач реванш срещу Антъни Джошуа на 7 декември в Саудитска Арабия.

В първия двубой помежду им Руис младши шокира света на бокса, налагайки се над британеца в нюйоркската Медисън Скуеър Гардън през юни.  

Руис заяви, че няма значение къде се състезава, той ще очаква същия резултат, за да докаже, че победата не е била случайна. 
"Знам, че Антъни иска да си върне коланите, но те са мои", каза Руис на последната пресконференцията в Лондон. Двамата боксьори участваха в три срещи с медиите - в Саудитска Арабия, в Ню Йорк и в английската столица. 

"Цялата тази упорита работа и всеотдайност означават, че на 7 декември ще спечелим точно, както спечелихме през юни."

Това бе първа загуба за Антъни Джошуа, който нямаше поражение в 23 професионални двубоя. С победите си над бившите шампиони Владимир Кличко и Александър Поветкин в биографията си, Джошуа заяви, че е преоткрил „шампионския начин на мислене“ и ще си върне шампионското място. 
"Мотивацията е вътре в мен, знам за какво се боря. Двубоите ми никога не са избирани просто така. Винаги се бия срещу шампиони, а в момента Анди Руис е най-добрият в тежка категория."