Айнтрахт Франкфурт и Борусия Дортмунд изиграха страхотен мач, който завърши 3:3. Двубоят беше от 9-ия кръг на Бундеслигата. Омар Мармуш вкара два гола за домакините в 8-ата минута от дузпа и в 24-ата. В края на първата част Марсел Забитцер намали, а в 54-ата минута Юсуфа Мукоко изравни. В 68-ата минута "орлите" отново поведоха с гол на Фарес Чайби, а крайният резултат оформи Юлиан Брандт осем минути преди края. Срещата беше белязана от няколко дискусионни решения на главния съдия Роберт Шрьодер. 

Борусия събра 21 точки и заема 4-о място след днешната среща, докато Айнтрахт е седми с 14 точки. 

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Първото дискусионно решение в мача беше в 6-ата минута. Тогава Мариус Волф опита да изчисти топката, но докато замахваше Фарес Чайби игра с нея, а кълбото срещна ръката на десния бек. След намесата на ВАР главният рефер изгледа ситуацията на повторение и посочи бялата точка. Зад топката застана Омар Мармуш и с удар в средата на вратата вкара за 1:0. 

В 17-ата минута Грегор Кобел получи травма и получи медицинска помощ. Седем по-късно "орлите" организираха страхотна атака и стигнаха до втори гол. Бута навлезе в наказателното поле и нанесе силен удар, който Кобел отрази. Отбраната на гостите не успя да изчисти топката, а Мармуш беше най-съобразителен и удвои аванса на своите от близка дистанция. Веднага след попадението Кобел беше заменен от Александър Майер. 

В 36-ата минута Мармуш навлезе в наказателното поле, където падна след съприкосновение с вратаря. Съдията беше не посочи бялата точка, но беше извикан да изгледа ситуацията на ВАР. Повторненията показаха, че египетския нападател първи играе с топката, след което има съприкосновение с Майер. Главният рефер гледа ситуаицята на ВАР, но не посочи бялата точка. 

В продължението на първата част Борусия се върна в мача. Марсел Забитцер се разписа с прецизен удар от около 20 метра в долния ляв ъгъл. 

"Жълто-черните" стигнаха до изравнителен гол в 54-ата минута. Тогава резервата Юсуфа Мукоко се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с шут от десетина метра вкара за 2:2. "Орлите" имаха претенции за задата на Никлас Фюлкруг. Нападателят беше пред вратаря и пречеше на видимостта му, но беше преценено, че не влияе на играта. 

Айнтрахт отново поведе в 68-ата минута. Тогава Елиас Скири изведе Фарес Чайби сам срещу Майер и алжирецът с удар в далечния ъгъл реализира за 3:2. 

Крайният резултат оформи Юлиан Брандт. Халфът засече центриране отляво на Карим Адейеми в 82-ата минута.