Носителят на поясите на IBF, WBA, IBO и WBO в тежка категория Анди Руис-младши избухна срещу Тайсън Фюри, след като британецът заяви, че представя Мексико по време на публичната си тренировка в Лас Вегас във вторник.

Фюри среща сравнително непознатия Ото Уолин в двубой без титла в събота и се очаква победа, която ще финализира дългоочаквания реванш с Дионтей Уайлдър.

На публичната си тренировка преди двубоя, британецът се появи с мексиканска маска и планира мексиканска тематика за ринга, докато страната празнува своя Ден на независимостта  този уикенд.

Руис, който изненада целия свят през юни и стана първият световен шампион в тежка категория от Мексико, бе разгневен от действията на Фюри.

В Instagram Руиз-младши заяви: "Следващият е Тайсън Фюри. Тайсън Фюри, който постоянно говори глупости. Представлявал Мексико  - той дори не е мексиканец. Шегува ли се?"

"Ш*банякът дори не е мексиканец, но носи мексиканския флаг”, заяви Руис.

„Не преминавай границата и представлявай собствената си страна. Знай си мястото и представяй страната, от която идваш, а не друга страна, до която дори не си близо", посъветва шампионът.

Междувременно Фюри настоява, че не мисли за потенциалния си мач с Уайлдър и се подготвя за следващия си двубой в Лас Вегас. Боецът е концентриран върху това да спечели, а не да спекулира за поредната среща със световния шампион на WBC след противоречивото им равенство миналия декември.

"Не се интересувам относно сблъсъкът през февруари. Става въпрос за събота вечер, не за февруари, Коледа, Нова година или друг ден - всичко е в събота вечер в Лас Вегас”, заяви „Циганския крал”.