Британската боксова звезда Антъни Джошуа и притежателят на всичките му доскорошни шампионски пояси в тежка категория Анди Руис-младши направиха първа среща преди реванша помежду им, който ще се играе през декември.

Това беше първата публична срещу помежду им след неочакваната победа на американеца в Ню Йорк насред „Медисън Скуер Гардън”. Разбира се, тя не мина без традиционното гледане очи в очи, като Руис (33 победи, 22 нокаута, 1 загуба) държеше и трите големи титли, които отне от своя съперник.

„Бях изправен срещу добър претендент. Сега Анди е шампионът”, коментира Джошуа (22 победи, 21 нокаута, 1 загуба), който претърпя своя първи нокаут на професионалния ринг.

„Това ще остане така до 7 декември, когато той ще заложи неговите трофеи. Двама бойци ще се сборят и по-ефективният ще вземе победата.”

„Да бъдеш шампион е много повече от коланите. Става дума за шампионския манталитет. Поясите ще бъдат заложени и двамата ще страдаме за тях още веднъж.”

Самият Анди Руис заяви, че ще се подготви за доста сериозно предизвикателство. „На 7 декември знам, че Джошуа ще влезе много твърдо, ще бъде крайно решен. Той ще вложи много усилия в подготовката си, както ще го сторя и аз”, заяви новият шампион.

„Имам да съблюдавам ред задължения. Ще се постарая да бъда в най-добрата си форма. Ще задържа тези колани и смятам да ги спечеля още веднъж, този път в Мексико. Ще го сторя по същия начин, по който ги заслужих и на 1 юни”, добави Руис.