Наставникът на Ботев Враца Сашо Ангелов беше до болка откровен пред камерата на DIEMA SPORT след успеха в дербито с Ботев Враца. Той призна, че отборът му донякъде е имал късмет, но всичко е било плод на стратегия, за да се стигне до този успех.

"Наистина Монтана имаше доста положения, но пък късметът ни покри. В началото ние имахме доста положения, но не вкарахме. Влезе тази ситуация, която най-малко очаквахме и победихме."

"Късметлии има, когато играем комар. Сега имаше стратегия. Щом се прави смяна, значи тя трябва да е към по-добро. За наша радост, смяната ни веднага вкара и положението за гол", заяви Борисов пред DIEM SPORT и сподели още, че няма да спести критиките на играчите си.

"Никога не спестявам критики на играчите си, защото ако днес ни се е разминала някоя грешка, другия път няма да е така. Няма какво да говорим за елита, има още 14 мача, в които може да стане. Даже ще забраня на момчетата да говорят за промоция. Трябва само да побеждават мач след мач", заяви треньорът и говори на кратко за зимната селекция.

"Дойдох преди точно една година, сменихме около 20 играчи. Така че ако има селекция зимата, ще е малка", завърши Борисов.

Големият герой на отбора му беше Атанас Димитров, който вкара единственото попадение в мача няколко секунди, след като се появи на терена. Самият той призна, че не е очаквал да се разпише.

"И аз не очаквах да вкарам, но влязох и с първото докосване се разписах. За всички ни беше много важно да вземем трите точки, защото всичките ни преки конкуренти се издъниха. А и дербито с Монтана е много важно", заяви Димитров и сподели очаква ли завръщане в елита.

"За нас всеки мач е важен, нивата е дълга. Остават ни още два мача до края на годината, единият от тях е с Локомотив София, пряк конкурент. Дано завършим годината подобаващо. Играем си мач за мач, няма как да не говорим за промоция, като сме повечето време от есенния полусезон на върха", завърши голмайсторът за Ботев Враца.