Отборът на Беласица продължава с убедителното си представяне от началото на сезона. Тимът на Даниел Моралес победи с 2:0 Добруджа на „Цар Самуил“ в Петрич мач от 9 кръг на първенството. Попаденията за успеха реализираха Лукас Гроси и Мартин Русков от дузпа.

За феновете на домакините това беше своеобразен празник, след като се завърнаха на своя стадион, който беше сериозно реновиран.

Трите точки изкачиха Беласица на 3-ото място във временното класиране с 19, колкото има и Монтана. Добруджа остава на 5-а позиция с 14 пункта.

В следващия кръг съставът от Петрич ще пътува до Своге за гостуване на Спортист, а Добруджа приема Струмска слава.

Първата опасност е пред вратата на домакините. В 11-ата минута Андриан Димитров отправи удар, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

Гостите бяха по-актувни през основната част от първото полувреме, но Беласица стигна пръв до гола.

Домакините организираха контраатака отдясно в 37-ата минута. Галин Григоров парира първоначалната оасност след удар в очертанията, но не успя да улови топката, стоварвайки се на терена, последва разбъркване в наказателното поле, топката стигна до Лукас Гроси, който с премерен изстрел изведе своите напред за 1:0.

Много добра възможност за втори гол за домакините в 49-ата минута създаде Лукас Гроси, който центрира в наказателното поле, но Антон Гущеров остана на сантиметри под топката и не успя да я засече с глава.

В 63-ата минута влезлият току-що в игра Ирфан Садик отправи мощен удар, но Галин Григоров с вещина изби. 

Гостите отвърнаха с много хубав удар на Ивайло Михайлов, но вратарят на Бела Кирил Георгиев парира.

Натискът на тима на Дани Моралес даде резултат в заключителната част на срещата. Куфре Ета успя да изпревари Лукас Кардозо при атака отляво, а защитникът фаулира своя съперник в наказателното поле. Главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Мартин Русков беше точен от дузпа за 2:0 в 84-ата минута.


Стартови състави:

Беласица: 1 Кирил Георгиев, 5 Мартин Христов Русков, 7 Аспарух Шамкалов, 11 Таонса Аксел, 15 Атанас Карачоров, 20 Мартин Тодорски, 22 Валентин Костов, 52 Лукас Гроси, 55 Владимир Гогов, 90 Андон Гущеров, 99 Димитър Иванов.

Треньор: Даниел Моралес

Добруджа: 13 Галин Григоров, 21 Николай Желязков, 3 Димитър Пиргов, 4 Петко Ганев, 15 Богдан Костов, 6 Ивайло Климентов, 27 Ангел Ангелов, 8 Лукас Соарес, 28 Ивайло Михайлов, 31 Андриан Димитров, 75 Петър Георгиев.

Треньор: Атанас Атанасов

Стадион: Цар Самуил - гр.Петрич

Главен съдия: Георги Давидов