С група от 15 футболисти ще разполага за дебюта си начело на Дунав (Русе) старши треньорът Георги Чиликов, съобщиха от футболния клуб.

"Драконите" гостуват на втория отбор на Ботев (Пловдив) в среща от деветия кръг на Втора лига от 17:00 часа днес. Русенският тим е на 11-о място с актив от 11 точки и голова разлика 11:11, докато техният съперник е на предпоследното 19-о място с шест точки от две победи и голова разлика 4:15.  

Преслав Петров, Жак Пехливанов, Кристиян Господинов не пътуваха за Марково, където Дунав е на лагер преди мача, поради контузии, а Николай Дичев е наказан за тази среща след червения картон, който получи при нулевото равенство срещу Струмска слава (Радомир) в Русе преди седмица.

Припомняме, че ограниченият брой футболисти, с които разполага заради контузии и наказания след червените картони в последните мачове, беше посочено от Георги Чиликов, като едно от основните предизвикателства пред него.  Въпреки това той добави, че футболистите на Дунав имат потенциал за по-добро представяне.