Спортният директор на Беласица Герасим Заков е уверен, че тимът ще продължи да се развива. Той се надява отборът скоро да се завърне в елита на България.

За Беласица предстои тази вечер домакинство на Добруджа в мач от 9 кръг на Втора лига.

„Отборът стои добре, прогресира в класирането и най-важното е да задържим представянето си. Искаме останалите да се съобразяват с нас. Добруджа е качествен отбор и няма да ни е лесно“, сподели директорът на „комитите“.

„Публиката ни е темпераментна, трудно се играе в Петрич, до Симитли не всеки се мотивираше да дойде да гледа, а тук в Петрич и стените помагат. В наш огромен плюс е, че се завърнахме на стадион „Цар Самуил“. Апетитът идва с яденето, надявам се публиката скоро да види отбора в елита“, каза още Заков.

„Отборът има стил при Дани Моралес, играе футбол, въпреки че не сме сред водещите отбори, владеем топката, на този етап сме резултатен отбор. Надявам се паралелно да вървят и играта, и резултатите. Имаме огромното желание да сложим осветление на стадиона. Стадионът е към Национална спортна база и е много трудно с проектите. Надявам се на разбиране от държавата и спортното министерство“, добави още Герасим Заков, който на няколко пъти беше прекъснат от пръскачките на стадиона.