Старши треньорът на врачанския Ботев Атанас Джамбазки ще събере по-рано футболистите си за първата тренировка за новото първенство, съобщи изпълнителният директор Илия Вълов. Това ще се случи на 2 юли /четвъртък/.

Първоначално обявената дата за старт на лятната подготовка беше 6 юли, но заради промени, продиктувани от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, се налага изтегляне на подготовката за по-рано, обясни Вълов.

Макар че още не е обявено официално, се очаква шампионатът на северозападната В АФГ ще започне на 9 август, а не както беше обявено по-рано – на 16 август. Това налага промени и в подготовката на врачани, допълни Вълов.

Първите две седмици от подготовката Джамбазки ще изкара в домашни условия. Договорени са и две контроли – на 15 юли Ботев гостува на Локомотив Мездра, а три дни по-късно ще играе в Плевен срещу местния Спартак. Въпрос на детайли е уточняването на началния час на тези проверки, но тъй като ще се играят през лятото, най-вероятният начален час е 18 ч., допълниха от спортно-техническия щаб.

От 19 до 31 юли Ботев ще проведе лагер в Банско, като треньори и състезатели ще отседнат в комплекс "Пирин". В южния град врачани ще изиграят минимум 3 контроли, като имената на съперниците и датите тепърва се уточняват.

Планът на Джамбазки е отборът да се прибере седмица преди старта на новото първенство и да се готви в домашни условия.