Локомотив Пловдив и Лудогорец закриват съботния екшън в Първа лига от 16-ия кръг. Двата тима се изправят на „Лаута” на 24-и ноември от 17,30 часа, като срещата ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Любопитно е, че Локо Пд е най-неудобният опонент на седемкратния пореден шампион на България Лудогорец. Стражът на „смърфовете” пък Мартин Луков е допуснал точно по един гол в последните си шест двубоя на вратата на пловдивските „железничари” – 5 за Първа лига и 1 за Купата на България.

С равенството си в последния кръг от Първа лига – 1:1 срещу Славия, Локо Пд изпадна от първата шестица във временното класиране за първи път от осем кръга насам.

Наказани за домакините са Димитър Везалов, Анте Аралица и Симеон Райков. И тримата получиха своите „присъди” след сблъсъците след края на схватката със Славия, а апелативната комисия към БФС отказа да намали наказанието на Симеон Райков. Контузен за тима на Бруно Акрапович е Асен Георгиев, което пък ще принуди Игор Томашевич да бъде преквалифициран. По-рано през месеца пък стана ясно, че Локомотив Пловдив ще работи в сътрудничество с бразилския Крузейро.

При шампионите пък също бе „горещо” в последните седмици. Георги Караманджуков получи цялата спортно-техническа власт в отбора, а Радослав Комитов стана директор на ДЮШ. Бившият футболист на Ботев Пд и Левски Иван Цветков пък започва работа в скаутското звено. Стражът на „орлите” Ренан дос Сантос е в полезрението на Сао Пауло, а Лудогорец загуби проверката си с Виторул Констанца с 0:2 по време на паузата за национални отбори. Единствената загуба на шампионите през този сезон в Първа лига е именно от Локомотив Пловдив.