"Фенклуб Локомотив Пловдив изразява недоумение от изявленията на представители на публиката на гостите, които не просто не отговарят на истината, а и прехвърлят проблема от болната глава на здравата. Смешно е да се дава трибуна на осъждани за наркоразпространение хора, които да се изявяват като жертви в създалата се ситуация!"

"Смешно е да се говори за провокация към публиката на отбора с неясно име и град. Самото им съществуване като футболен клуб е провокация към всички фенове на спорта в България, но това не значи, че трябва да се допускат подобни ексцесии, камо ли техните причинители да се иконизират от послушни медии."

"Всеизвестно е, че футболните срещи не са срещи по спортен бридж. На тях има размяна на провокации и обиди и от двете страни. В този ред на мисли, оправданието на публиката на гостите, че са отговорили на отправена към тях провокация звучи нелепо като детинското обяснение "ама той започна първи". Никаква провокация не може да служи за оправдание за разрушаване на чуждо имущество, нахлуване на терена и заплаха за живота на публиката на централната трибуна на ст. Локомотив, където обикновено има много деца и възрастни хора. Не ни е известна законова разпоредба, която допуска и разрешава противозаконни действия в случай на вербална провокация. Последното е проява на самоуправство, а то представлява противозаконно действие."

"За непредубедения зрител е очевидно, че публиката на гостуващия отбор, възползвайки се от липсата на полиция на стадиона, е планирала нахлуване на терена. Очевидно е, че имаше лица, които са били подготвени за това и те могат да бъдат установени от видеозаписите от мача. Как иначе да си обясним факта, че имаше фенове на червените с палки на стадиона? Мястото им не е в телевизионното студио, а зад решетките."

"Лишено от здрав разум е твърдението, че публиката на Локомотив Пловдив ще търси провокация на собствения си стадион - там, където е най-уязвима на наказания и санкции."

"Изразяваме възмущението си от наглите и арогантни обвинения, заявени от главните действащи лица. Искаме отговорно да заявим, че нахлуването на наши привърженици на терена бе реакция на агресията от страна червените криминални субекти и защита на по-умерените фенове на централната трибуна"

"Във връзка с това, бихме искали да повдигнем следните въпроси:"

"Защо органите на полицията не предприеха адекватни мерки, след като в продължение на повече от 5 минути публиката в гостуващия сектор опитваше да изкърти оградата?"

"Защо се дава трибуна за изява на лица, които поощряваха изкъртването на оградата?"

"Защо не бяха арестувани на място лицата, които бяха на първа линия на организираната атака, а бяха съпроводени до сектора за гости? Докога такива лица ще ползват протекции? Кой и как допусна фенове на гостите да внесат полицейски палки на стадиона?"

"Кой допусна тази високорискова футболна среща да се охранява от частна фирма, а не както е по правилник от полицията?"

"Настояваме истината да бъде установена, а виновните да понесат своята отговорност!", написаха феновете на Локомотив Пловдив в декларацията си.