Бившият полузащитник на ЦСКА Петрус Бумал отново говори за престоя си при „червените”. Камерунецът  категорично отхвърли обвиненията от страна на „армейците”, че не веднъж е бил замесван в "нерегламентирани контакти с разни субекти, касаещи изхода и феърплея на някои наши важни мачове".

Бивш ас на ЦСКА шокира: Заплашиха да ми счупят краката

Петрус Бумал пак говори за България, Литекс, ЦСКА

Също така Бумал се закани, че ако се наложи, ще стигне и до съда, заявявайки, че в ЦСКА се отнасят към футболистите като към роби.

"Не искам да дам възможност на хората от ЦСКА да ме клеветят. Това, което те казаха по мой адрес, са глупости. Как може да съм продавал мачове?! Вкарах гол на Лудогорец, в мачовете срещу Левски се раздадох на 100% и бях един от най-добрите. Какви други доказателства са необходими? Моите бивши съотборници от ЦСКА знаят истината. Кълна се, че ЦСКА не може да докаже това, което твърди. Самият аз се чудя с кого съм "контактувал". Никога не съм играл в подобни мачове. Не можех дори да мисля за това. Много фенове на ЦСКА са ми писали в социалните мрежи, че ме подкрепят и че знаят, че бях един от най-добрите. Те не вярват на твърденията на клуба", казва Бумал.

ЦСКА отговори на Бумал, продавал мачове

"Това с хроничната травма е поредната глупост. Как може да повярваш на това? В няколко мача не участвах, защото почувствах болка в коляното ми. Но в коляното, не в глезена. Да се твърди, че заради "контузията" ми ЦСКА не иска да ме остави в отбора, е срамно. Напротив, клубът искаше да остана, но аз не бях доволен от условията", допълни той.

"Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев ме повика в кабинета си и ми предложи нов договор. Нямах нищо против да проуча опциите. Бях втрещен, когато Ганчев ми каза: "Ако останеш, ще бъдеш първият тъмнокож легионер в ЦСКА". Въпреки че в отбора играеше африканецът Кевин Кубемба и Густаво Кулма от Колумбия. Защо да съм първият? Вече бях решил да напусна ЦСКА. Защо трябваше да остана в България, ако имах шанс да напусна. И когато видях как отношението на ЦСКА се промени към мен, веднага си казах, че е време да си потърся нов отбор", заяви още камерунецът.

"ЦСКА още не е станал шампион, въпреки че може да стане в близко бъдеще. Искрено го желая на феновете на тима. От ЦСКА ми изпратиха нов договор, но се оказа фалшив. Бяха ми поставили фалшив подпис. Попитах клуба как мога да подпиша това. После помолих хората от клуба да ми бъде предоставен видеозапис от камерите, който да потвърди, че съм бил в офиса и съм подписал тези документи. Един човек от ЦСКА ми каза: "Ама ти какво? Веднага ще ме уволнят". Наистина бях в кабинета, но не видях никакви документи", твърди футболистът.

"Помолих ЦСКА да ми даде документ, че съм свободен агент. Те казаха: "Бумал все още е наш играч". Звучи като глупост, но беше така. Попитайте Урал и оттам ще ви потвърдят, че беше така. В ЦСКА се отнасят с футболистите като с роби. И ние, футболистите, имаме право сами да взимаме решения за бъдещето. Дали ще се стигне до съд? Ако трябва, ще докажа всичко. Феновете на ЦСКА и всички играчи ще потвърдят: Ганчев не казва истината. Сега не искам да губя енергията си в спорове, в живота ми всичко върви добре", категоричен е Петрус Бумал.