Бившият футболист на ЦСКА Антон Недялков даде интервю за клубния сайт на "червените" няколко дни преди да отпътува за САЩ, където ще продължи кариерата си в отбора на Далас.

Недялков благодари на ръководството и публиката на отбора за невероятния престой на "Българска армия" и обеща, че ако има възможност, някой ден отново ще се върне да играе на "Армията" за ЦСКА.

Пред ЦСКА ТВ Антон Недялков разкри подробности около трансфера си и ролята на Христо Стоичков, говори за най-хубавите си моменти с червената фланелка и изпя любимия си рефрен от песните на агитката на "червените".

"Смесени чувства изпитвам. Все пак играх за един от най-добрите, да не кажа най-добрия отбор в България. Не ми е много приятно, че напускам сега, но така се случи. Дойде добра оферта, поговорихме с ръководството и решихме, че трябва да отида, за да надградя качествата си и да трупам още опит. Говорихме доста, в рамките на2 седмици, опитаха се да ме задържат, но моето желание бе, че ако има добра оферта, да я приема. Прецених, че е по-добре да отида някъде, където да поиграя, да трупам опит и след време може пак да се върна да играя. С удоволствие бих го направил за такъв голям клуб като ЦСКА", коментира Антон Недялков.

"Не съм си мислил, че мога да имам кариера в САЩ. Мислел съм, че мога да отида на почивка. Искал съм да играя някъде в Европа. Не съм разочарован от решението си, надявам се да е добро. Рискувам, но се надявам да се получат нещата", добави Недялков.

"Хората се опитват да развиват тима и мисля, че ще се получи добре. Не мисля, че ще ми е трудно. Все пак съм защитник, не би трябвало да ми е трудно", каза още Антон Недялков за новия си клуб. 

"Христо Стоичков ми се обади, поздрави ме. Щом казва, чесе е намесил, би трябвало да е изиграл добра роля", каза Недялков.

"В съзнанието ми ще остане невероятната публика. Без нея нямаше да успеем да направим толкова неща, колкото в последните две години. Винаги насръхвам, когато чуя хората и съм си казвал, че трябва да дам максимума от себе си. Имам доста любими моменти. Особено, когато съм бил Левски. Той е най-големият ни враг, а и аз винаги съм ги мразел. Когато сме ги били, това ми е било най-щастливото нещо. Радостен съм, че съм показал толкова неща, че да мога като изляза от терена, хората да са доволни и да ръкопляскат. Затова играеш, за да могат хората да оценят труда и качествата ти. Хората отстрани виждат абсолютно всичко", коментира футболистът.

"Тренирам и играя от малък и по-опитните играчи са ми казвали - работи, за да ти се отплати трудът. Това е начинът - максимално себеразване на тренировка, търпение и всичко ще си дойде на мястото. Правел съм всичко, за да е добре отборът. Никога не съм си мислел, че ще играя за ЦСКА, но когато стъпих тук, всичко се обърна. Ако мога да се върна след време, ще е най-невероятното нещо, което може да направя. Надявам се тази година да спечелят възможно най-много купи. Този отбор ще остане в сърцето ми. На феновете ще кажа да не ме упрекват за решението, което съм взел. Пожелавам успешна година, шампионска титла, Купа на България и марката ЦСКА да прославя България", каза още Недялков.