Новото попълнение на шампиона Лудогорец Жордан Икоко може да се похвали със силни изяви в мача с Витоша Бистрица от 3-ия кръг на efbet Лига. Те му донесоха и приза за най-добър защитник на изминалия рунд.

Бившият играч на Гингам от френската Лига 1 събра индекс от 12.27 с изявите си, с коеето изпревари с огромна преднина следващия в класирането. Той имаше 88 подавания, 2 спечелени въздушни единоборства и само едно нарушение.

Втори остана съотборникът му в Лудогорец Козмин Моци. Румънецът събра 9.73 за представянето си в мача, като се отличи със 72 подавания, както и с 4 блокирани удара за престижната позиция.

Интересното е, че Топ 3 при най-добрите защитници се затваря от играч на шампионите. Това е Станислав Манолев, който има индекс от 9.41. Той се отличи с добра игра с глава, точни подавания и малко нарушения.

Четвърти е Иван Горанов от Левски с индекс от 9.07, а Топ 5 се затваря от Еберт Кардосо от Ботев Пловдив с 8.23. Дори и голът му в мрежата на "сините" не му помогна за по-предно класиране тук.

Всичко за представянето на защитниците в 3-ия кръг на efbet Лига можете да научите от коментара в прикаченото видео, което е от предаването "Героите на кръга", излъчващо се всеки вторник по DIEMA SPORT.