Ръководството на ЦСКА отговори на нападките на бившия футболист на "червените" Петрус Бумал. От клуба разкриха с изявление на официалния си сайт, че Бумал е бил замесен в "нерегламентирани контакти с разни субекти, касаещи изхода и феърплея на някои наши важни мачове". 

Петрус Бумал пак говори за България, Литекс, ЦСКА

Бивш ас на ЦСКА шокира: Заплашиха да ми счупят краката

Ето и пълното изявление от ръководството на ЦСКА:

"Армейци,

поради зачестилите атаки от страна на бившият футболист на ЦСКА Петрус Бумал, ръководството е длъжно да внесе следните уточнения.

Досега запазвахме добрия тон в желанието си да не накърняваме неговото достойнство и не отговаряхме на некоректните му атаки. Истината обаче е следната: ЦСКА не пожела да активира клаузата му за продължаване на договора заради хроничната контузия на глезена, която нерядко го принуждаваше да пропуска тренировки или да бъде сменян принудително по време на срещите.

И ако това е основателна причина, то другата е направо за съд. Имахме достоверна информация, че футболистът е имал нерегламентирани контакти с разни субекти, касаещи изхода и феърплея на някои наши важни мачове. Разбирайте го както искате, но ние бяхме крайно разочаровани от действията му и именно това повлия да не подновим договора, макар документално да бяхме изрядни. Относно приказките за условията по българските стадиони, сме съгласни, че не всичко е наред, но нека той си припомни първо къде и как тренират сънародниците му от Камерун, които да ни извинява, но те няма как да са критерий и пример за нас.

От Ръководството"