След пълния обрат на Ботев срещу Берое само преди дни, старозагорци допуснаха сериозна грешна стъпка по пътя към топ 3 и евентуалната позиция в Европа. Сега в лагера на Берое знаят, че Левски, макар и със само 3 точки повече, е в полпозишън за място на почетната стълбичка.

Преминал през много във футбола, Иван Бандаловски обаче умишлено бяга от крайните оценки. Вместо това защитникът гледа реалистично на постигнатото досега.

“Ако имаме шанс, ще атакуваме. Играем всеки път за победа. Трудно ще бъде. Трябва да сме реалисти. Те имат по-голям шанс, но няма да се откажем. Защо да е провален сезонът? 4-то място с нов отбор и треньори. Направихме добри мачове…”, смята Бандаловски.

“ Може би искахме да се надскочим много бързо и да сме в Европа, но явно още не сме се сработили. Няма я класата. Нов отбор сме. Треньорското ръководство е от тази година. Не става перфектен отбор за 7-8 месеца”, допълни той.

Следващият съперник на Берое е Лудогорец, а споменът за успеха на разградчани над старозагорци със 7:0 още не е напълно заличен. Бандаловски обаче има своето логично обяснение за някои от гръмките негативни резултати на неговия тим.

“Опитваме да играем футбол. Никога не се затваряме, но опитваме да се наслаждаваме на футбола и е логично понякога да ни наказват… Това е футболът. Те Монако загубиха от ПСЖ с такъв резултат. Изпуснахме ги в Стара Загора. Мисля, че у дома можем да победим всеки отбор. Независимо дали е Лудогорец, Левски или ЦСКА. Тези мачове ги играем за феновете, за треньорите. Ние футболистите сме най-отговорни”, категоричен е футболистът на старозагорци.

Договорът на Бандаловски с Берое е за още една година и феновете ще се радват, че защитникът няма намерение да сменя мястото, на което сам признава, че се чувства като у дома. А солидните му изяви провокират и размисли за нова повиквателна в националния отбор на България.

“Не съм се отказал от националния отбор. Не знам защо не ме викат…”, каза той.