Наставникът на Етър Красимир Балъков разкри, че финансовото положение на клуба не е розово и прави всичко възможно да открие основен спонсор за "болярите". Добрата новина за великотърновци обаче е, че няма забавяне на заплатите на играчите.

"Бъдещето на клуба и отбора зависи от финансовата картина, която ще можем да имаме занапред. Засега имаме много проблеми, но не ги коментираме много. Момчетата проявяват голям характер за много неща, надявам се да си намерим тъй желания спонсор, за да можем да градим", заяви Балъков пред DIEMA SPORT и продължи по темата.

"Ако ме питате мен, още утре искам да имам информация за спонсора. Аз съм направил 50-60 разговора с хора с възможности, но в България е много трудно да се намери такъв без помощта на политиката. Имаме доста големи фирми, които много от тях помагат, но нямаме основен спонсор, защото никой не иска да поеме финансовата отговорност за този клуб."

"Знаем какви са бюджетите в Първа лига, за да си гарантираме участие в елита за догодина трябва да се справим с този бюджет, но и още един милион лева. За късмет на футболистите, с помощта на града, на много хора и фирмите, които са ни спонсори, не е имало забавяне на заплатите."

"Имаме обаче един дефицит, има други странични неща, които не можем да намерим пари за тях. Не искам да допускам да имаме голям дефицит. Опитвам се по всички варианти да намерим един основен спонсор. Имаме някаква надежда, провели сме разговори и търсим варианти", сподели Бала и коментира мача с Локомотив Пловдив.

"Един гол не ни стигна, така и на Локомотив толкова не им стигна. Знаехме много добре как играят Локомотив, миналата година играхме два мача с тях, макар че те са много по-силни сега. Този мач беше много тактически и от двата щаба.Този, който беше вкарал, щеше да вземе мача. За съжаление никой не вкара. Има някакво постоянство и се надявам то да продължи."

"Нормално е да сме по-разконцентрирани, защото не сме у дома. Тактиката ни беше да издърпаме Локомотив в нашата половина, но за съжаление, те си стояха в тяхната половина. Ние имахме точна и ясна стратегия как да изиграем този мач и искахме да излъжем Локомотив, ако можем", сподели Балъков и коментира разликите с предишния мач с Берое.

"Миналият мач с Берое беше по-различен, защото те играят футбол, също като нас, и искат да притежават топката. Докато Локомотив играе директен футбол и ако се излъжеш по тях, ще имаш главоболия", коментира героят от САЩ'94 и разкри какви са целите пред тима.

"Етър мисли мач за мач, доволни сме, че взехме точка от този мач и мислим за следващия с Витоша Бистрица. Още нямаме фундамент да мислим за нещо по-голямо, но момчетата се стараят и това е повече от похвално", сподели още Балъков.