Старши-треньорът на Левски Люпко Петрович говори пред Дарик радио преди домакинската среща на „сините“ с Пирин. Опитният специалист определи опонента като „неудобен противник“. Петрович коментира селекцията на Левски, както и състоянието на част от футболистите, които се оплакват от контузии. Наставникът на Левски не отрече, че вече се е срещал с новия собственик Спас Русев.

- Г-н Петрович, предстои Ви в събота от 19 часа да изиграете домакински мач с Пирин. Доколко Левски е готов да спечели пети пореден мач?
- Тази седмица работихме много добре и се подготвихме за мача с Пирин. Играчите знаят, че трябва да спечелим този мач и ще направят всичко възможно, за да го спечелим. Футболът е футбол и никога нищо не се знае, нищо не е сигурно. Това е причината да има и големи изненади, но аз ще помоля нашите фенове да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора. Това ще ни помогне да победим Пирин от Благоевград, който е неудобен съперник за нас.

- Г-н Петрович, според наша информация и собственикът на Левски - Спас Русев, ще бъде на трибуните. Ще се опитате ли да му покажете в какво състояние е отборът като цяло?
​- Ние треньорите искаме отборът да се представи по най-добрия начин. Футболистите са тези, които могат да покажат на терена за какво става въпрос. Дано продължим с красивата серия от победи. Трябва да покажем, че сме един отбор, който е добре подготвен психологически, който може да печели, дори когато някои футболисти отсъстват.

- Успяхте ли с него да разговаряте по проблемите на Левски? С него или с неговия син?
​- Разговарял съм няколко пъти, коментирали сме какъв е проблемът. Това е.

- Всички налични футболисти ли ще можете да използвате? Знаем, че Хеан Деса е някъде, не тренира с отбора. Какво се случва с него?
​- Деса ли? Знам, че е отишъл във Франция. Там е на преглед, защото изпитва някаква болка. Трябва да се върне и утре дори да проведе тренировка. Трябва да мине един период, в който да се подготви, за да мога да разчитам на него. Това ще е дълъг период, в който да тренира и да се подготви.

- Сърджан Лукин колко е близо до завръщане в игра?
​- Той също трябваше да се оправи и мисля, че е в доста добро състояние. На него му трябват тренировки, игра и мачове.

- Веско Минев, там до последно ще преценявате...
​- Веско има голямо желание да играе, но не е както трябва да бъде. Той е с отбора, много иска да играе, но ще видим.

- Казахте, че ще търсите пета победа. Може ли Левски да повтори играта си от Бургас, тогава не бяхте доволен. Може ли да има пак подценяване?
​- В Бургас нашите противници дадоха 120 % от себе си срещу Левски. Сега имат проблеми с доста контузени футболисти, ще бъдат без четири-пет играчи. Имаха доста схващания по време на мача. Те са играли за много сериозна премия, за да не загубят от Левски. Да ви кажа честно, те дадоха повече от това, което могат. Сега са останали без четирима футболисти. Това не е лошо, похвално е и показва, че всички се раздават срещу Левски. Ние в крайна сметка дадохме толкова, колкото да спечелим мача, а той беше много труден. Те тичаха много по терена, а накрая почнаха да падат по него, защото дадоха повече от това, което могат като тичане.

- Имате мач с Царско село следващата седмица за Купата. Ще дадете ли почивка на някои от титулярите или ще играете с най-доброто?
​- Не знам още. Това ще го видим, когато дойде мачът. Ще преценим дали да дадем шанс за игра на някои от футболистите. Няма да подценяваме този мач, а ще трябва да съставим тим, който да победи.

- Г-н Петрович, завърши ли на този етап селекцията в Левски с идването на Мицански и Галин Иванов?
​- По принцип селекцията никога не завършва през цялата година. Никога не знаеш дали няма да се появи силен играч, който да привлечеш, но най-вероятно вече сме завършили със селекцията.