Националният селекционер на България до 21 години Антони Здравков заяви, че най-важното е „лъвовете“ да запазят добрия си колектив и да не допуснат да бъде пробит. Специалистът коментира и успеха с 3:0 над Словения в квалификацията за Евро 2019, като обясни, че той не е дошъл лесно.

„Не бих казал, че бе лесно. Видяхме един затворен отбор на Словения. Те знаят как да играят в защита и да играят на контра. Затова бяхме без типичен централен нападател. Той щеше да е лесна плячка. Доволен съм, че показахме добро ниво на тежкия терена. Създадохме остри атаки с добро движение, заслужено взехме трите точки“, започна Здравков.

„Когато човек търси до последно, късметът идва. Колкото до първите мачове, половината от този тим го нямаше с нас на лагер по различни причини. В момента, когато се събрахме, с малки изключения, започнахме да играем по друг начин и нивото е друго“.

„Смятам, че компонентът, който ни даде предимство бе бързото движение на топката, смяната на местата на Десподов, Георгиев и Краев, това бе сред основните неща“, обясни още Здравков.

„С Кирил работим от доста време. Когато той преодолее слабите си страни, има нужната класа и показва много добър футбол. Човек със самочувствие, когато го показва на футболния терена, а не извън него, е много добре. Дано стигне далеч“.

„Ако искаме да сме втори, не бива да е проблем. Мачът във Франция бяхме надиграни технически и физически, но до към 60-ата минута стояхме добре. Добре ги познаваме“.

Ще се постараем да направим нужното да спечелим. Всеки тим има слабости и може да допусне грешка. Другите, които остават са навън. Ако искаме второто място трябва да победим всеки, без значение къде“.

„Добре е, че има половин година. Проблемите, които са при нас са малкото игрови минути на нашите играчи, дано до есента да натрупат минути в клубовете си. Иначе трудно ще се противопоставим на Франция“, засегна отново наболялата тема Здравков.

„И аз искам по две контроли всеки месец, но такива са реалностите. Ако лятото изиграем поне една контрола добре, ако не ще разчитаме на добрата клубна подготовка на играчите ни“.

„Има и други момчетата в полезрението ни. Играчите ни имат добри качества, но им е нужно самочувствие придобито на базата на игрови минути“.

„Най-важно е да запазим настроението и колектива, който имаме. Да не допуснем да ни бъде пробит колективът.  Да няма истории когато са по клубовете и играят един срещу друг. Аз много държа на това. Не може да сте колеги на национални ниво, а врагове на клубно“, отсече за финал Здравков.