Футболистът на младежкия национален отбор Марин Петков е уверен, че ако всеки от тима продължи да се развива както досега, представянето им ще се подобри още. Играчът на Левски сподели мнението си след прибирането в България след успеха над Полша с 1:0 в квалификациите за Евро 2025.

Именно Марин Петков реализира победния гол за нашия тим в Катовице.

„Победата беше много хубава, всички доста я изстрадахме, искахме от първата до последната минута да победим и вярвахме, че ще победим. Треньорът ни мотивира достатъчно, ние също се мотивирахме сами и мисля, че и от първата до последната минута ни личеше“, сподели футболистът на Левски.

„Като за начало трябва да се опитаме да задържим това, което имаме сега, а именно гръбнакът на колектива да е на много добро ниво. Не сме далече и виждате, че когато не се притесняваме, нещата се получават. Аз нямам проблем, че съм с младежкия национален отбор, даже съм радостен и дори и за първия, и за младежите, щом играеш за България, трябва да се гордееш“, каза още Петков.

„Всеки един от нас, като се съберем в националния, трябва да надгражда, както и в своя клуб, трябва да се старае да дава максимума от себе си всеки ден, и да се изгражда като човек, и като футболист, защото тези години са изключително важни за нас, първо като хора и после като футболисти“, допълни младежкият национал.

Репортаж от мача: