Вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви за още по-строги мерки и "твърди действия" срещу футболното хулиганство. В отговор на репликата на президента Румен Радев, че "какъвто ни е футболът, такова ни е и управлението", вицепремиерът каза, че това е заяждане.

"Като беше правителството на Сергей Станишев, футболът ни по-хубав ли беше? А като беше на Орешарски правителството, по-хубав ли беше? Значи започнем ли да вкарваме в спорта политика и да се драпаме на тази основа, не е добре", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

Според него, представителите на агитките се озлобяват от слабата игра на отборите си. Той също така се обяви за проверка на агитките дали не се занимават и с друга дейност, която може да е извън закона. 

"Това, което озлобява и част от агитките, е, че отборите, които подкрепят - не играят. Вижте, че публиката става все по-малка и по-малка. Защо не се огледаме да видим някои от агитките не се ли занимават и с друга дейност, освен да подкрепят отборите, макар и по-грубо. Имам предвид разпространение на дрога, организиране на други неща", заяви още вицепремиерът.