Крайният бранител на националния отбор Страхил Попов говори с голямо огорчение след поражението от Косово с 2:3. Десният бек изрази разочарование от загубата в София от косоварите и акцентира, че критиките към футболистите са напълно заслужени.

„Какво обяснение да дадем? Щом губим в София от Косово, мисля, че няма какво толкова да се обяснява. Всички сме разочаровани и това е голям шамар за всички”, започна Попов пред БНТ.

„Последно време няма добри резултати и е нормално всички да са негативно настроени към нас. Има резон, щом правим такива резултати. Виждате къде играят футболистите на Косово и ние къде сме. Можем да разчитаме само на отборната игра, тъй като нямаме индивидуалности. С оглед на слабите резултати, каквото и да кажем, ще е излишно”, продължи той.

На дъното имало и яма, Косово ни прати право там

„Мога да се извиня на всички хора, няма какво друго да кажа. Не мога да кажа, че последното място трябва да е за нас, но щом сега сме там – това заслужаваме. Не мисля, че ще завършим там накрая”, акцентира Страхил Попов.

„Отново проблемът в мача за нас бе психологически. Не ни стигат и физически сили, това ни е нивото. Не знам, но може би Косово бяха по-добри. Обърнахме мача, първо направи грешка аз, която доведе до гол. Натиснаха ни после, натикаха ни в половината и накрая паднахме”, продължи Страхил Попов.

„Моя грешка си е при гола и си поемам отговорността. Вече класирането ни на шампионата е илюзорно, нямаме точки. Този въпрос не е към мен, спрямо футболистите всеки трябва да си помисли какво прави, как играе и да си анализира сам нещата. Надявам се да дойдат победите, но ако продължаваме така – трудно”, завърши Попов.