Крайният защитник на българския национален отбор Страхил Попов призна превъзходството на Чехия при загубата ни с 1:2 в Прага. Евроквалификацията беше дебют за новия национален селекционер Красимир Балъков, но това не успя да вдъхнови „лъвовете” за силно представяне.

„Странен мач, за съжаление. След нашия гол бързо ни отговориха. Оттам вече предвид обстановката – фенове, домакински мач – допуснахме да ни надиграят. Те повече владяха топката. Второто полувреме също започнаха добре, отбелязаха рано гол”, коментира Попов.

„Може би в единоборствата отстъпвахме, това се знае за Чехия, че от доста години са стабилни в този елемент. Това не е оправдание за нас. Трябваше да отговорим с нещо друго, не с единоборства”, добави играчът на Касъмпаша.

„Черна гора и Косово са направили 1:1, така че мачът срещу Косово се очертава много важен. Задължително трябва да спечелим. Нужно е да се мобилизираме.”

„Още като се изтеглиха отборите в групата беше ясно, че ние, Чехия, Косово и Черна гора сме равностойни. Англия е тоталният фаворит. Всичко срещу останалите опира до моментното състояние – формата, как ще влезеш в мача…”

„В съблекалнята след такъв мач какво можеш да си кажеш? Ние гоним класиране. Всички искат точки, а ние преследваме класиране. Ако победим в следващия мач, нещата ще изглеждат малко по-добре.”

„Не сме гледали Косово, те може също да са играли тежък мач, да са изхабили доста сили. В съвременния футбол интензивността на мачовете е доста голяма –повече тичане, повече единоборства. Те също може да не са в добро състояние, но трябва първо да ги гледаме”, добави Страхил Попов.