На треньора на националния отбор Илиан Илиев се отдава големият шанс да изведе отбора на световно първенство. Това заяви в Бургас Христо Стоичков. По думите му победата на националите над Северна Ирландия е била задължителна.

„Аз мисля че Илиан има едно голямо качество, че обича много младите футболисти. Имал съм удоволствието да играя с Илиан в годините. За жалост, той не можа да попадне сред 24-е футболисти, които бяхме 94-та година, но затова пък сега му се отдава този шанс за тези квалификации, които ще се да играят, като най-важният е следващият мач срещу Люксембург- дай боже да го спечелят в София. На Илиан Илиан му се отдава големият шанс да бъде на световно първенство. Аз вярвам на тези момчета. Илиан е едно момче, което се грижи за футбола. Виждате във Варна, какво прави с млади футболисти, как ги налага, не го е страх и това е правилният път.

Стоичков коментира и новата си роля като част от ФИФА.

„Горд съм, че след толкова много разговори и преговори Джани Инфантино се спря на мен да отговарям за всички турнири и проекти, свързани с ФИФА и най-вече за програмите за развитието в училищата в Източна Европа. Горд съм, че мога да посетя над 30 държави, където ще бъдат тези проекти", заяви Стоичков.

По думите му Георги Иванов е започнал успешни промени след избирането му за президент на БФС: „Георги е едно мъжко момче. Видяхте, че започна промените от съдийството. Крайно време беше да се отделят тези чуждестранни в кавички анонимници".

Христо Стоичков даде старт на футболен мини турнир за деца. По време на събитието млади участници изписаха номер 8 върху изграден футболен терен на площада. Изви се дължа опашка за автографи от Камата./БГНЕС