Поредният вълнуващ ден с новия сезон на турнира Лига на нациите вече се задава. В неделя (8 септември) предстоят да се изиграят нови девет интригуващи битки по европейските терени. Най-ранният двубой днес стартира още в 16:00 часа, като три мача има от 19:00, а най-късните срещи започват в 21:45 часа.

Каналите на DIEMA XTRA ще Ви направят съпричастни с всички най-интересни двубои, а по традиция на сайта Gong.bg също ще може да наблюдавате част от срещите в нашата специална секция LIVESTREAM.

Естествено, с най-голям интерес очакваме мача на България срещу Северна Ирландия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив от 19:00 часа. „Лъвовете“ на Илиан Илиев изпуснаха трите точки срещу Беларус в четвъртък, завършвайки при нулево равенство в Унгария, но сега са готови за първа победа пред родна публика, която ще подкрепя пламенно „трикольорите“. По-рано, от 16:00 часа, в нашата Група 3 на Лига „C“ е и сблъсъкът между Люксембург, който загуби от островитяните с 0:2 на старта, и Беларус.

Ще наблюдаваме и четири сблъсъка от най-високата Лига „A“. От 21:45 часа в Група 1 Хърватия на Лука Модрич ще търси първи успех срещу Полша на Якуб Пьотровски след поражението от с 1:2 от Португалия в първия двубой. „Дружина полска“ пък надигра Шотландия като гост с 3:2.

По същото време Португалия приема именно „гайдарите“ и отново Кристиано Роналдо ще поведе „мореплавателите“, след като срещу „ватрените“ отбеляза гол №900 в своята изключителна кариера.

В Група 4 от от 21:45 часа Швейцария е домакин на европейския шампион и настоящ носител на трофея от Лигата на нациите – Испания. „Кръстоносците“, в чийто състав е нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, отстъпи с 0:2 в гостуването си на Дания на старта, докато „Ла Фурия Роха“ не успя да пробие сръбската защита в Белград (0:0). Малко по-рано, от 19:00 часа, „червеният динамит“ приема именно западните ни съседи в повторение на мача от груповата фаза на UEFA EURO 2024, който завърши при нулево реми.


Програма на мачовете от Лигата на нациите за неделя, 8 септември:

Лига „A“, Група 1:

21:45 часа | Хърватия – Полша    DIEMA SPORT

21:45 часа | Португалия – Шотландия    DIEMA SPORT 2

Лига „A“, Група 4:

19:00 часа | Дания – Сърбия    DIEMA SPORT 3

21:45 часа | Швейцария – Испания    DIEMA SPORT 3

Лига „C“, Група 1:

19:00 часа | Словакия – Азербайджан    DIEMA SPORT 2

21:45 часа | Швеция – Естония    GONG.BG

Лига „C“, Група 3:

16:00 часа | Люксембург – Беларус    DIEMA SPORT 3

19:00 часа | БЪЛГАРИЯ – СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ

Лига „D“, Група 1:

19:00 часа | Гибралтар - Лихтенщайн    GONG.BG