Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов коментира в типичния си изключително откровен стил представянето на тима в мача с Англия. Според него, основното е, че сме изпуснали чисти положения в началото и призова наставникът Красимир Балъков да бъде оставен да работи, независимо от лошия старт в квалификациите. 

"Изтървахме четири голови положения. Получи се, но за да наложим този стил се изисква търпение. Срещу такива отбори допускаш една грешка и те наказват. Те играят в топ отбори в големи първенства. Тренират на високо ниво и затова са такива." 

"Можехме да вземем нещо по-достойно, но не се получи. Рецепта няма, случва се, сбъркахме. Сбъркаха и те, но не можахме да се възползваме. Имаше 3-4 положения, от които не се възползвахме, просто не можахме да заздравим зашитта. Основата на един отбор е здравата защита", заяви Попето и обяви, че според него селекционерът Балъков трябва да бъде оставен да развие концепцията си. 

"Аз съм на мнението, че клубните отбори трябва да изграждат по 2-3 години треньорите, не трябва да се сменя стилът като се обърне каруцата. Оставете човека да работи на спокойствие. Оставете го и медиите, и БФС, опитва се да работи смислено, нека си върши работата. Адмирирам да се даде време на треньора да си работи спокойно", добави Попов и продължи с анализа на мача.  

"Оставиха ни да работим на спокойствие, до 20-та минута имахме две положения, след почивката имаше шанс за Вандерсон. Щяхме да се радваме да вкараме 1-2 гола на "Уембли" за самочувствие, но за съжаление не успяхме", сподели още капитанът и коментира преквалифицирането си в дефанзивен халф. 

"Аз играя в Ростов като дефанзивен халф, в Спартак бях там, така че нямам проблем. С напредването на годините и напред се получават по-малко шансове. Вандерсон задържа доста топки, хубави неща направи, има идея какво да прави", сподели Попето и коментира, че откровено нямаме шанс да излезем от тази група и ще се надяваме на поправителния през март догодина.  

"Дай Боже след 9 години да сме на по-високо ниво, отколкото сега. Няма какво да се лъжем, нямаме шансове да се класираме от групата. Ще чакаме шанса през март и дано да успеем да го сторим чрез баражите. Ще се насочим към тях", сподели Попето и в типичния си стил разкри какво го очаква, когато спре един ден с футбола. 

"Треньор едва ли ще съм, моите качества са може би в друго ниво. За треньор - жена ми не е съгласна, така че нямам и аз такива амбиции. Зад всеки успял мъж стои по една успяла жена", завърши Ивелин Попов пред българските медии на "Уембли".