Новият национален селекционер по футбол на България Красимир Балъков подчерта, че пред него никога не е поставяна целта да подмладява тима по време на квалификациите за Евро 2020. Наставникът заяви след поражението на своя Етър с 0:1 от Левски в баража за Лига Европа, че основното изискване на БФС към него е да направи опит да прекъсне негативната серия от 15 години без участие на голям форум.

„За да се стигне до подмладяване на националния отбор, трябва да се наблюдават всички млади и перспективни играчи. Това го правим, но не можем да следим всички, докато БФС не излезе с ясна позиция, че това правим. Такава задача за подмладяване не ми е поставяна. От мен се иска, ако мога, да класирам отбора на Евро 2020. Затова събирам опитни и млади състезатели, да направим една сплав, която да може да постигне тази цел, която вече споменах”, каза Балъков.

„Имах поне 2-3 разговора с Петър Хубчев (неговият предшественик – б.р.). ЗА съжаление, нито той, нито аз имахме време да седнем, за да поговорим по-обстойно. Отново ще го потърся при всички положения. Говорих и с колегата Георги Донков (помощникът на Хубчев – б.р.). Ние сме колеги и всеки от нас иска успех. При него имаше успех, постигна добри резултати, но за съжаление той вече не е селекционер на националния отбор, но аз мога да получа от него това, което ми трябва.”

В същото време 53-годиншият Балъков подходи крайно дипломатично към скандала с полиграфа, който разтърси Черно море и Първа лига в последния кръг.

„Не искам да коментирам случилото се в публичното пространство. Още повече то е клубна материя, нямам и достатъчно информация, че да коментирам. Аз се видях с футболистите при награждаването онзи ден. Говорихме, изглеждат ми добре и предполагам, че няма да имат проблеми. Въпросът е, че ще има други разговори. Доколкото знам на 31-и май имам пресконференция, която мога да дам пред журналистите. Не е задължителна да я давам, но ще го направя, за да държа всичко в отбора прозрачно. Тогава ще говоря повече”, обеща Балъков