Селекционерът на националния отбор по футбол на Косово Бернар Шаланд определи предстоящата евроквалификация срещу България от група А като най-сериозният мач пред неговия тим. Швейцарецът категорично не очаква двубоят да прилича по какъвто и да е начин на приятелската среща срещу Дания (2:2), която се игра преди няколко дни.

Двубоят Косово-България стартира от 21,45 часа на 25 март (понеделник), като ще можете да проследите развитието му минута по минута в GONG.BG.

В петък момчетата на Петър Хубчев успяха да се доберат до домакинско равенство 1:1 срещу Черна гора. За Косово двубоят срещу нас е първият в квалификационната им кампания за UEFA EURO 2020.

„Не знам дали ще се получи добър мач за зрителите”, откровен беше Шаланд. „Трябва да подготвя отбора си за друг мач в сравнение с този срещу Дания. Срещу датчаните изиграхме подготвителна среща. Очаквам повече бика в средата на терена. Тряба да се борим за всяка топка.”

„България е силен тим с много опит. Притежава здрава физика и трябва да се борим за всяка една топка. Началните минути ще бъдат много важни, а и имахме ден повече за възстановяване в сравнение с българите, защото не се налагаше да пътуваме.”

„Ако си помислим, че Дания е по-силен отбор от България, това ще ни създаде големи проблеми. България е компактен и агресивен тим.”

„Решението на българите да не тренират тук е взето от техния треньор. Те са направили подготовката си у дома. Може би не искат да показват нищо на наша земя. За мен това не е проблем.”

„Много от футболистите на България са с богат опит. Ако можем да ги сравняваме с другите съперници, това за мен ще е най-трудният мач. Всички тук са големи оптимисти и ентусиасти, но сега започва истинското изпитание за нас. Резултатите са от огромно значение за всички. Ние трябва да прогресираме”, допълни швейцарският специалист.