Петима служители на Българския футболен съюз са били задържани след акцията на ГДБОП, която се проведе в сградата на централата. Наред с конфискуваните документи и компютри  е бил задържан и шефът на родните съдии Йордан Сталев.

По-рано през деня жандармерия и полиция блокираха входовете на Националната футболна база  в Бояна, а операцията продължи около 2 часа. Говорител на главния прокурор Румяна Арнаудова разследването е било по подозрение за извършени престъпления против спорта и по-конкретно – корупция.

От свои източници NOVA научи, че сред задържаните са председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев, както и мениджърът на съдиите Илонка Джалева. Сред арестуваните има още двама родни рефери. Сталев и Джалева са били разпитани преди властите да ги отведат.

По-рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов обяви намерение да депозира своята оставка в Петък, когато Изпълкомът се събира на заседание, предизвикано от скандалите около загубата 0:6 от Англия в европейските квалификации.