Капитанът на националния отбор Ивелин Попов обяви оттеглянето си преди евроквалификацията с Чехия. В нея той не успя да се разпише на изпроводяк и така приключва кариерата си за "лъвовете" с 16 гола на сметката си. 

Това постижение го оставя на 14-о място във вечната ранглиста на голмайсторите за представителния тим на родината. Той е редом с легенди като Красимир Балъков и Тодор Диев на това място, които също са с по 16 попадения в кариерата си. 

Но има и една подробност. Попето всъщност има 18 гола за България. Две от попаденията му са в контролата с Естония през февруари 2011 г., която обаче беше заличена от статистиката на ФИФА заради съмнения за манипулиране на крайния резултат от страна на съдийската бригада. 

Тогава двубоят приключи 2:2, след като унгарските рефери отсъдиха по две дузпи за двата отбора. Попов реализира и двете за България. Така на практика той е вкарал 18 пъти за България, което го изравнява с Любомир Ангелов на 13-та позиция във вечната ранглиста. 

И така е само на попадение от три истински легенди на родния футбол. С по 19 гола кариерите си за България приключиха Георги Аспарухов-Гунди, Динко Дерменджиев-Чико и Мартин Петров. А ако прибавим в статистиката му и към изиграни мачове този с Естония, бившият капитан на "трикольорите" ще има 91 на сметката си, с което еднолично ще излезе на петата позиция по този показател. Сега я дели с Димитър Пенев.