Френската футболна федерация преговаря с Българския футболен съюз за промяна на деня на контролата между националните отбори на двете страни заради полицейски час, съобщи „RMC Sport“.

По постигнатата договорка приятелската среща между актуалния световен шампион и българската селекция трябва да се изиграе на 8 юни от 21:10 часа местно време (22:10 часа българско време) на „Стад дьо Франс“. За този ден полицейският час е 22, а от френската централа искат контролата, която ще е последна за „петлите“ преди участието им на европейското първенство, да бъде с публика.

94 снимки

За следващият ден – 9 юни (сряда) полицейският час е 23. Ако мачът бъде ден по-късно и вероятно с по-ранен начален час, привържениците на Франция ще имат възможност да изпратят подобаващо любимците си към еврофиналите.

В навечерието на шампионата през юни България договори три престижни проверки с участници на Европейското първенство. На 1 юни селекцията на Ясен Петров гостува на Словакия от 21:45 часа българско време на „Йоско Арена“. На 5 юни България гостува на Русия от 18:00 часа на стадион „Динамо“ в Москва.

Очаква се потвърждение за преместването на двубоя в Париж.    

Антон Узунов
38 снимки
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.