Съдийска бригада от Швеция ще ръководи европейската квалификация между Черна гора и България на 11 октомври в Подгорица. За главен арбитър на срещата бе определен Андреас Екберг, а негови помощници ще бъдат Мехмет Чулум и Стефан Халберг. Четвърти рефер е Каспар Сьоберг, а делегат на двубоя е Дениел Йошт от Словения.

Андреас Екберг е на 34 години, работи като полицай. За разлика от повечето рефери, той е съдия от самото начало- започва едва на 13-годишна възраст в детските групи на Торнс- предградие на Лунд. От 2009 г. година е съдия в елитната група на Швеция, а от 2013-а година е в листата на ФИФА.

През 2014 г. година го пращат да ръководи срещи от Европейското първенство за юноши до 17 години, а през 2015 г. му дават полуфинал на Европейско за юноши до 19 години. През тази есен ръководи мача от Шампионската лига Базел - ЛАСК Линц, както и плейофа в Лига Европа между ПАОК и Слован. Има сериозен брой мачове в групите на Шампионската лига и на Лига Европа.

Връзката му с българския футбол е три мача на младежите и на юношите, всичките през 2013 г. Това са мачовете Русия- България (3:1) при младежите до 21 години, както и България- Чехия (1:2) и Португалия- България (7:0) при юношите до 19 години. /БТА