Петър Хубчев напуска националния отбор на България от 1 май, като почти сигурна следваща дестинация за треньора е Левски, твърди dir.bg.

Информации по темата бяха публикувани из медиите в последния месец, но от клуба, както и от Българския футболен съюз, тогава се надпреварваха да отричат. Сега обаче връщане назад по темата няма.

"Една спекулативна теза заживя свой собствен живот в медиите. Не го намирам за нормално", каза на 29 март на пресконференция Павел Колев, изпълнителният директор на Левски. И отхвърли всякаква възможност тази теза да се окаже реална.

Оказва се обаче, че Хубчев вече е подал молба за разтрогване на договора с БФС като селекционер от 1 май. Това означава, че той няма да води България във важните европейски квалификации срещу Чехия и Косово (7 и 10 юни).

Фаворит за негов наследник е Красимир Балъков, който сега води Етър.

55-годишният треньор на националния изкара на поста две години и половина, като видимо подобри представянията и дисциплината на отбора. Не успя да класира България на Мондиал 2018, което едва ли е сензация - нямаме достигнат голям форум вече 15 г.

Хубчев ще е треньор на Левски от новия сезон, като най-вероятно ще се наложи клубът да поеме обезщетението, което се полага на БФС за прекратения договор от страна на селекционера. То е в размер на три месечни заплати, като по същия начин си тръгна Ивайло Петев през есента на 2017-а, за да го наследи точно Хубчев.

Балансът на селекционера за периода му начело на България в официални мачове е шест победи, пет ремита и четири поражения. Най-добрите моменти бяха победите над Холандия (2:0) и Швеция (3:2), а най-тъмните - вероятно последните два двубоя (1:1 с Косово и 1:1 с Черна гора у дома).