Националният селекционер, Ясен Петров, отдаде заслуженото на Франция след победата на "петлите" с 3:0 срещу родните "лъвове". Той сподели, че изиграните контроли в последната седмица определено са били ценни за неговия тим и много млади играчи в него. 

„Играхме срещу един страшно силен отбор. Бяхме доста уморени и затова прибягнахме към ранни смени. Франция е много силен отбор. Стана ми ясно още в началото, че мисията ще е много трудна. Не ни достигнаха 10 минути, за да кажем, че сме се представили добре. Играхме срещу фаворита за Евро 2020. Имахме страхотен шанс при 1:0. Не мога да кажа, че не се старахме. Само може да печелим от мачове като този“, започна той. 

47 снимки

„Знаете, че централните защитници играха и в предишните мачове по 90 минути. Всички ни мачове бяха срещу силни противници, особено днес. Знаем, че Вальо няма игрови ритъм, но изкара три мача за 90 минути. Да не забравяме, че е и краят на сезона“. 

„Имахме невероятни съперници срещу нас. За тези млади момчета това беше безценен опит. Докоснахме се до това да се изправим срещу много силни съперници при страхотна атмосфера. Това бяха три много ценни мача за нас“, завърши селекционерът.