Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър говори пред медиите преди гостуването на своя тим на Партизан в Лига Европа. Англичанинът коментира и ситуацията с расисткия скандал след квалификацията между България и Англия. Той определи атмосферата на стадион "Васил Левски" в София като "отвратителна", но изрази надеждата си, че в Белград нямало да се случи същото, което играчите на "трите лъва" преживели по време на евроквалификацията с България.

"Атмосферата в София беше отвратителна. Не искам да бъда отново част от подобно нещо. Сигурни сме, че в Белград атмосферата ще бъде страхотна - такава, която да ни прави радостни, че играем. Ако нещо се случи, ще следваме протокола. Сигурен съм, че ще има хора - както на терена, така и извън него, които да се опитат да направят нещата по-добри за в бъдеще", заяви най-скъпият защитник в света.

Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер също взе участие относно темата с расизма.

"След случилото се в България говорихме с момчетата и преминахме през стъпките от протокола. Аз обаче вярвам в хората и съм сигурен, че атмосферата ще бъде фантастична. Ще се опитаме да накараме публиката да бъде тиха, играейки добър футбол. Говорихме най-общо по тези теми, но разбира се, Хари и Маркъс Рашфорд, които бяха в България, бяха свободни да разкажат повече са атмосферата, за това какво можем да очакваме и какъв е най-лошият сценарий", сподели норвежецът.