Отговорникът за юношеските национални отбори, както и член на изпълкома на БФС Емил Костадинов говори пред репортерите на летище „София” преди излитането на „лъвовете” за предстоящата визита на Косово.

„Трикольорите” играят в Прищина в понеделник от 21,45 часа, като това е първи мач за косоварите в квалификационна група „А” за UEFA EURO 2020, докато нашите вече стартираха с хикс срещу Черна гора у дома.

Костадинов коментира, че няма притискане към футболистите за задължително класиране на континенталния форум, а също така коментира, че липсата на Кирил Десподов в състава няма да се усети, тъй като крилото на Каляри няма достатъчно опит с фланелката на България. Това обаче не важи за Ивайло Чочев, който получи ужасяваща контузия в дуела със „соколите” в петък вечер и очакванията са, че ще липсва от футболните терени около половин година.

„Не трябва да допускаме гол срещу Косово. Нужно е и да подобрим някои аспекти от играта за разлика от първата среща. Гледах един мач на съперника и смятам, че са отбор с качества. Ще бъде тежко. Мисля, че трябва да владеем повече топката и да държим инициативата по време на мача. Тогава момчетата ще надхвърлят своите възможности. Ивайло Чочев получи тежка травма, но това е футболът. Не мисля, че ще се отрази негативно на съотборниците му. Важно е да играем като един и да победим", стартира Костадинов пред журналистите на Терминал 2 в София.

„Не мисля, че съм доволен от мача срещу Черна гора. За да бъдеш на едно от първите две места, трябва да побеждаваш винаги вкъщи. Ако не победим Косово, шансовете ще намалеят. Всеки един мач трябва да играем на 100% и да побеждаваме. Футболистите нямат напрежение и никой не ги е опрял до стената за класиране на Европейското първенство", продължи той. България не съумява да запише класиране на голям футболен форум от 2004-а година насам.

„Десподов е играл два-три мача за България и няма да е голяма загубата му. Чочев е по-опитен и ще липсва, но тези които ги заместят също ще помагат”, завърши Емил Костадинов.