Желанието на националния селекционер Георги Дерменджиев е да има контрола на "трикольорите" в началото на годината, за да може да има една генерална проверка преди плейофите в Лигата на Нациите, които може да ни дадат квота за Евро 2020.

И БФС започна да реди такава проверка за националите, като стана ясно, че тя е гласена за началото на февруари. Почти сигурно тя ще е в турския курорт Анталия, защото по това време на годината голяма част от отборите ни ще са на подготовка там.

Селекционерът Георги Дерменджиев иска да види състоянието основно на футболистите от Първа лига, които тогава ще са в зимна пауза, съобщава вестник "Тема Спорт". ФИФА няма официална дата тогава, така че може да има и отказали клубове да пуснат играчите си.

Интересното е, че ЦСКА е планирал лагерите си в Испания, а Левски може да е в Кипър. България вече е играла такива контроли и е правила кратки лагери в Турция през зимата. Подобни двубои имаше с Румъния (0:0) и с Естония (2:2).

От централата все още са в начален етап на преговорите с различните федерации. Възможно е и противникът да не е европейски, уточнява изданието.