Французинът с най-дълъг стаж по българските терени Александър Барт продължава да бъде търсен събеседник в родината си в навечерието на световната квалификация на "петлите" в София. След като преди дни беше потърсен от "Екип", сега той сподели мнението си за двубоя и пред друга медия в родината си. 

България – Франция, призраци от миналото

Според него, французите не би трябвало да имат проблеми да победят на "Васил Левски", но все пак трябва да имат едно наум. Големият коз на сънародниците му бил, че се изправят срещу тим без нито един голям играч. 

Хайде, момчета! Ще оскубем ли скъпите "петли" в София?

"България играе комфортно у дома, но навън са много зле. Точно затова нямат шансове да се класират. Но на собствен терен създават положения, имат инициативата. Сега на стадиона ще има доста хора, защото все пак е Франция, но няма да е пълно. Освен това времето е студено и дъждовно."

Лаказет вместо Жиру ще тормози България, Дешан залага на 4-3-3

"В София се говори за този мач, но няма трепетно очакване. Добър отбор като Франция би трябвало да спечели без проблеми в София. Ако вкараме рано, ще е лесно. Ако не успеем, българите ще натрупат самочувствие."

Хубчев: Не ме интересува кой ще е капитан, дано са няколко

"Българите са отбор, който няма големи играчи. От отказването на Бербатов насам, те нямат звезда от световен калибър, но дори играчите им не стигат и до средните по сила тимове в Европа. От моите съотборници само Манолев и Бодуров играят в този състав", сподели Барт.