Селекционерът на България Петър Хубчев сподели очакванията си за предстоящата битка с Франция от световните квалификации. Според него, вече са се върнали някои компоненти в играта, които са носели успех на "лъвовете" в миналото, но и изтъкна слабостите. 

"До известна степен върнахме един малък компонент, който е носил успехи на България в миналото - борбата, духът, себераздаването, движение. За гостуванията не ни достига най-вече самочувствието. Това е признак, че ни липсва класа." 

"Нямаме постоянство, а то е признак, че си силен отбор. Това обаче не е гаранция, че утре няма да направим голям мач. Французите ги очаква много трудна битка", сподели Хубчев и разкри, че няма главоболия от липсата на Ивелин Попов и Ивайло Чочев, защото отдавна е бил наясно с това.  

"Знаехме още от първия ден, че няма да разчитаме на двама играчи. Другите са здрави и съм наясно на кого ще разчитам в събота", заяви Хубчев и сподели мислите си за евентуално класиране на Мондиала в Русия. 

"Най-малко аз съм човекът, който да вади изводи за дългия период без класиране на Световно. Зависи и от другите резултати в групата, не правим такива сметки. Искаме да говорим сериозни неща."

"Убедени сме, че по нашите виждания пътят е много труден. Не е мястото да коментирам какво се е случвало преди. Но България не е световна сила и ще ни е трудно да се класираме на голям форум. Не си прави сметки какво ще се случи, ако вземем две победи. Дори и да го сторим, класирането не зависи от нас." 

"Нашето поведение е за нещо сериозно, опитваме се да концентрираме момчетата върху постигането на нещо голямо. Дидие Дешан е джентълмен и преди такива срещи рядко се стига до престрелки", заяви Хубчев и говори за медийния интерес по адрес на отбора. 

"Ако мачът завърши по нашия вкус, няма значение кой как се е изказал по мой адрес или за отбора. Изказвания на фенове и медии малко ми влияят. От няколко дни въобще не ме интересува какво пише по медиите", добави селекционерът и коментира темата с капитана на тима, като според него това не е особено важно. 

"Не е мислено кой ще е капитан, но това ли е голямата ни концепция и стратегия? Още не сме решили кой ще е капитан. Не отдавам голямо значение на това. За някого може да е важно, но за мен не е. Капитанът се вижда на терена, дай Боже да имаме повече капитани", завърши Хубчев.