Френските медии се вълнуват живо от предстоящата квалификация на тима си срещу България на Националния стадион "Васил Левски" в събота. И това е логично, защото този мач може да класира "петлите" на Световното първенство в Русия. 

Хубчев: Не знам кой ще замести Попов и Чочев срещу Франция

Затова те постоянно търсят подходящ събеседник, който да им разкрие потайностите на българския състав и да издаде слабите му страни пред широката публика във Франция. И какъв по-идеален "шпионин" от защитника Александър Барт, който има сериозен, близо 10-годишен стаж, по родните терени. 

Попето: Може да стане въртележка, не ни отписвайте

Ето и какво сподели Александър Барт пред едно от изданията в родината си за предстоящия мач, както и за случващото се в България като цяло: 

Симеон Славчев: Най-логично е да ни бият, но футболът не е логика

"Първият ми клуб в България беше Литекс. Отидох уж само за три дни на тестове, да усетя обстановката, а взех, че останах в този тим три години. После отидох в Лудогорец и останах дори повече там."

Страхил Попов: Само с колектив имаме шанс в събота

"Иначе в България, вторият най-изучаван език след руския, е френският. Хората обичат нашата страна, феновете обичат френския отбор, особено след като Емил Костадинов така болезнено ни заби нож в гърба."

Пламен Илиев: Франция стряска, но не бива да се притесняваме

"В България, дори 24 години по-късно, не спират да говорят за този мач. Но на хартия сега Франция не би трябвало да има проблем. Българите не са играли на голямо първенство отдавна, но може би проблемът е в школите."

Ивайло Димитров: Знаем какъв шанс е мачът с Франция

"Нивото като цяло не е лошо там, но силните български футболисти по-трудно стигат високо ниво. Иначе клубове като Лудогорец и ЦСКА биха се класирали между 5-о и 10-о място в Лига 1, а борещите се за оцеляване са на нивото на Лига 2."

Дешан: Стига със 17 ноември 1993 г., някои даже не са били родени тогава

"Най-големите български звезди сега са Ивелин Попов, Димитър Рангелов, Марселиньо и Андрей Гълъбинов. Всички са нападатели, което прави атакуващата им линия опасна, но няма нищо общо с класата, с която разполагаме във Франция."

Френско нашествие в София, идват два пъти повече фенове

"Българите ме търсеха да им разказвам за нашия национален отбор, полудели са по Килиан Мбапе, виждат го носител на Златната топка. Те са луди и по националния си отбор. Ако видят, че имаме проблеми срещу тях, феновете им ще направят уникална атмосфера и после няколко месеца няма да можем да чуваме", споделя Барт. 

Френски ас: Имената на екипите ни няма да бият България