Селекционерът на Франция Дидие Дешан готви отбора си за решителната световна квалификация с България на 7 октомври на Националния стадион "Васил Левски". Той определи отбора, воден от Петър Хубчев, като двулик. 

Франция води гаджето на Памела Андерсън в София

"Очаквам много тежък мач в София, защото се срещаме с един двулик отбор. Казвам това, защото българите у дома играят по един начин и затова са спечелили всичките си четири мача, а навън имат огромни трудности", заяви Дешан в интервю за авторитетния вестник "Екип". 

Дидие Дешан с благи думи за България преди мача в София

"Този отбор се идентифицира много силно с родината си в домакинските мачове и затова на свой терен винаги се опълчва сериозно. Те имат своите шансове чрез бързите си контраатаки. При всички положения, в България никога не е лесно да се играе", добави селекционерът на Франция. 

Французин, играл у нас: 17 ноември надъхва България

Опитният специалист обаче вярва, че има рецептата за добър резултат в София и според него, за да бъде факт той, грешките трябва да бъдат сведени до минимум. И това трябва да се случи независимо от играчите, които ще започнат титуляри за "петлите". 

Пламен Илиев: Надяваме се на позитивен развой срещу Франция

"Ако не грешим, със сигурност няма да пуснем гол. Знаем какво трябва да направим: Да сме ефективни и в двете фази на играта, да оценяваме силните страни на съперника и да го ограничаваме в бързите му контраатаки."

Петър Хубчев: Не лозунгите, а играта ще върнат хората на стадиона

"Ще пусна такъв състав, който е максимално боеспособен. Няма да гледам датата на раждане при определяне на титулярите. Ако преценя, че някое младо момче може да ми помогне повече от някой опитен, няма да се замисля да му гласувам доверие", сподели още Дидие Дешан.