Световната квалификация с България, която би трябвало да класира Франция на Световното първенство в Русия, наближава с пълна сила. Затова френските медии все по-живо се вълнуват от този мач и намериха идеалния събеседник, който да им разкрие потайностите на родния футбол. 

Те се спряха на бившия халф на Славия Жереми Манзоро, който игра по родните терени две години. Той разкри някои интересни впечатления от България и футбола у нас и акцентира на датата 17 ноември 1993 г., която не може да бъде забравена и от българи, и от французи. 

Ето и какво сподели Манзоро в родината си по повод предстоящия мач: 

"Франция ще играе на стадион "Васил Левски", на който аз съм стъпвал само като зрител. Това беше на мача на Лудогорец с Реал Мадрид преди години. Тогава съоръжението беше пълно, атмосферата беше страхотна. Беше страхотно да се гледа този мач."

"За битка от такова естество всички ще бъдат на стадиона. Така че нашите национали трябва да очакват нажежена обстановка и заглушаващ тътен от трибуните. Има всякакви хора на тези мачове, предимно ултраси."

"Тези хора са с гореща кръв и не спират да викат за отбора си. Но понякога отиват и хора със семействата си. Българите отиват на мач, за да се забавляват", сподели Манзоро и сподели от кого трябва да се притесняват французите. Интересното е, че въпросният футболист не е в сметките на селекционера Петър Хубчев - Светослав Дяков. 

"Когато играех в Славия, на няколко пъти се изправих срещу Светослав Дяков. Той е капитан на България. Не е звезда, но играе много силно физически, винаги е на мястото, на което трябва да бъде."

"Франция трябва да се страхува от него и да го опази. Българският футбол е много здрав, търси се контактът, Играчите тичат постоянно, никога не спират, така че това трябва да се има предвид", заяви Манзоро и коментира сакралната за всички българи дата 17 ноември 1993 г. 

"Повярвайте ми, българите още помнят този ден. И как да го забравят. В началото на престоя ми тук те често ми казваха: "Ние спечелихме, ние спечелихме". Но си мисля, че мачът в събота ще е съвсем различен. Ако сме спокойни, ще спечелим с лекота, напълно съм убеден."

"Само не трябва да сме прекалено лежерни и да подценим съперника. Ако това се случи, българите ще ни накажат. Не трябва да си мислим, че съперникът ще се победи сам", завърши Манзоро.